

Sklep ze zdrową żywnością EasyEco oferuje wysokiej jakości produkty ekologiczne. W naszej ofercie znajdą państwo zdrową żywność, a także kosmetyki ekologiczne. Ponadto zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego, którego oferta poszerzona jest o produkty świeże oraz nabiał.
Kasza manna bio 500g Bio Planet
Dostępność:
Dostępny
Cena:
5,20 zł
5.20

Ocena:
0





Producent:
Bio Planet
Opis
SKŁADNIKI
kasza manna* (zawiera gluten) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.
WŁASCIWOŚCI
·Dużą zaletą kaszy manny jest fakt, iż jest lekkostrawna. Stanowi doskonały składnik diety dla osób cierpiących na choroby układu pokarmowego.
·Jest naturalnym źródłem żelaza i jodu, witaminy PP, witamin z grupy B, witaminy E, kwasu foliowego, cynku, żelaza, manganu, krzemu, oraz potasu, w związku z tym polecana jest osobom z nadciśnieniem i chorującym na schorzenia układu krwionośnego.
·Kasza manna zawiera dużo błonnika, który pomaga regulować prace jelit, i jednocześnie utrudnia, przyswajanie przez nasz organizm tłuszczu.
·Zawiera dużą ilość skrobi, która nie tylko sprawia, że dłużej czujemy się syci i najedzeni, ale także doskonale odżywia nasz mózg.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1/2 l mleka, do gotującego się mleka wsypać 3 łyżki stołowe kaszy. Gotować 10-15 min. od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1536 kJ / 362 kcal;
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g;
Węglowodany: 77 g,
w tym cukry: 0,1 g;
Białko: 8,7 g;
Sól: 0,03 g;
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
kasza manna* (zawiera gluten) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.
WŁASCIWOŚCI
·Dużą zaletą kaszy manny jest fakt, iż jest lekkostrawna. Stanowi doskonały składnik diety dla osób cierpiących na choroby układu pokarmowego.
·Jest naturalnym źródłem żelaza i jodu, witaminy PP, witamin z grupy B, witaminy E, kwasu foliowego, cynku, żelaza, manganu, krzemu, oraz potasu, w związku z tym polecana jest osobom z nadciśnieniem i chorującym na schorzenia układu krwionośnego.
·Kasza manna zawiera dużo błonnika, który pomaga regulować prace jelit, i jednocześnie utrudnia, przyswajanie przez nasz organizm tłuszczu.
·Zawiera dużą ilość skrobi, która nie tylko sprawia, że dłużej czujemy się syci i najedzeni, ale także doskonale odżywia nasz mózg.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1/2 l mleka, do gotującego się mleka wsypać 3 łyżki stołowe kaszy. Gotować 10-15 min. od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1536 kJ / 362 kcal;
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g;
Węglowodany: 77 g,
w tym cukry: 0,1 g;
Białko: 8,7 g;
Sól: 0,03 g;
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.